Mybusinessconcept.be

 
 

Haal méér omzet

 • 28 November 2014
 •  Ondernemerstips

5 tips om je activiteit te boosten:

 1. De 80/20-regel:
  Deze regel wordt in verschillende domeinen toegepast, maar hier houdt het in dat 80% van je zakencijfer zal voortkomen uit 20% van je klanten.
  De resterende 20% van je cijfer zal dus van 80% van je andere klanten moeten komen. Aangezien dit bovendien vaak moeilijke klanten zijn, rijst de vraag of er veel energie in die klanten moet gestoken worden. We volharden vaak uit schrik om die moeilijke klanten te verliezen, maar de praktijk leert dat deze toch trouw zijn. De boodschap is dus om niet teveel tijd te steken in de moeilijke klanten die maar een kleine omzet genereren, maar die tijd te investeren in de zoektocht naar nieuwe klanten.
 2. Verdeel de taken:
  Zakenmensen geven niet graag taken uit handen omdat ze over alles de controle willen houden. En ondanks het feit dat zakenmensen vaak echte allrounders zijn is het toch belangrijk om bepaalde taken uit te besteden. Het is ondenkbaar om elke taak uit een organisatie op zich te nemen. Daarom concentreer je je beter op de taken waar jij het beste in bent, en de andere taken kan je uitbesteden. Zo win jij dan weer tijd om te kunnen doen waar jij de primus in bent.
 3. Verkies freelancers boven eigen vast personeel:
  Wanneer je met zelfstandige freelancers werkt kan je ze inhuren wanneer je ze echt nodig hebt. Indien er geen werk is, dien je ze niet te betalen, of je moet geen ontslagvergoedingen betalen. Dit is een heel flexibele oplossing die je alle problemen ivm eigen personeel  bespaart.
 4. Durf loslaten:
  Een bedrijfsleider denkt vaak dat een bedrijf zonder hem niet kan functioneren, maar in de realiteit is het vaak anders; door een te grote controle te willen uitoefenen gaat de groei belemmerd worden. Je moet durven loslaten, en die vrijgekomen tijd investeren in interessantere zaken die je activiteit een boost kunnen geven.
 5. Schaalbaarheid:
  Dit woord wordt gedefinieerd als “voorbereid zijn op een plotse toename”. Is jouw organisatie voorbereid op een groei? Dit kan een toename in de verkoop zijn, waardoor je productie meer zal moeten draaien, of dit kan een toename in intellectuele diensten zijn.
  Zo een groei kan worden opgevangen door extra mensen aan te werven aangezien jouw uren niet onuitputtelijk zijn.
Hoe staat het met jouw onderneming? Is deze schaalbaar?
Zin in een succesvol bedrijf, neem dan zeker en vast contact met ons op